Dyr av Kalahari-ørkenen

Kalahari-ørkenen ligger i den sørlige delen av Afrika i tre land, nemlig Botswana, Sør-Afrika og Namibia. Kalahari-ørkenen ble dannet om seksti millioner år siden rundt samme periode av dannelsen av det afrikanske kontinentet. Ørkenen spenner over et område på ca 350.000 kvadratkilometer og har et variert utvalg av dyr og planteliv siden det ikke er helt tørt. Ser på dyrelivet, har Kalahari-ørkenen nok ressurser til å opprettholde flere fugler og dyr.

Struts

Struer er flygeløse fugler som tilhører familien Struthionidae. I dag bor de fleste av disse fuglene i Afrika hvor to arter eksisterer: nemlig den vanlige og den somaliske struts. I gjennomsnitt veier flest struds mellom 139 og 320 pounds. Fuglen sover vanligvis mens han står oppreist med begge øynene åpne. Noen ganger går fuglen inn i en dypere hvilestilling, som preges av å sette hodet ned i omtrent 15 minutter. Kostholdet av strudsefisk er hovedsakelig plantelevende, selv om hvirvelløse dyr også er en del av dietten.

Elefant

Det finnes tre arter av elefanter i dag: den afrikanske bush elefanten, den asiatiske elefanten og den afrikanske skog elefanten. De afrikanske variasjonene kan veie hvor som helst mellom 2, 7 og 11, 5 tonn med bush elefanten blir større. Dietten er først og fremst vegetasjon, selv om den ikke gir så mye energi som andre former for mat. Dyret må derfor tilbringe rundt 18 timer om dagen hver dag på rundt 600 pounds vegetasjon for å opprettholde sin betydelige størrelse. I tillegg sover dyret sjelden, siden det må mates hele tiden.

Sjiraff

Giraffen er det høyeste levende dyret i verden med en gjennomsnittlig høyde på hvor som helst mellom 14, 1 og 18, 7 fot mens hannene er høyere. Den gjennomsnittlige vekten av en voksen mann er 2.628 pounds og 1.825 pounds for kvinner. Dyret foretrekker å leve i åpne skoger og savenner. Kostholdet til giraffen er plantelevende, hovedsakelig med vegetasjon fra underfamilien Acacieae, så vel som busker, frukt og gress. Giraffen kan også begynne å tygge på barken til en plante, spesielt under stressperioder.

Rhino

For tiden er det bare fem gjenværende arter av rhino med to av dem som er hjemmehørende i Afrika. De plantelevende dyrene har store fysiske størrelser, samt en liten hjerne som veier mellom 14 og 21 gram. De to artene som er hjemmehørende i Afrika er de hvite neshornene og de svarte neshornene. Den tidligere har en gjennomsnittlig vekt på 4.000 pounds for kvinner mens hannene har en gjennomsnittlig vekt på 5.000 pounds. Sistnevnte arter er mindre med en gjennomsnittlig vekt på mellom 1.870 og 3.530 pounds.

Løve

Løver i Øst og Sør-Afrika tilhører underartene av Panthera leo melanochaita. Alle løveartene er sterkt beskyttet i begge disse områdene på grunn av deres utryddelse fra poaching. En mannlig løve har en vekt på mellom 327 og 421 pounds og en kroppslengde på mellom 97 og 112 tommer. Hunnene er mindre og veier mindre. I Kalahari finnes løver i alle tre land, selv om de er truet. For eksempel i Namibia ble de fleste av løver myrdet av bøndene siden de tidlige stadiene på 1970-tallet, hvorfor det ikke er mer enn 1500 personer i dag.

Meerkat

Også kjent som en surat, er meerkat et kjøttetende dyr i samme familie som mongoose. Eksisterende i deler av Kalahari-ørkenen og noen andre afrikanske land, har dette dyret en gjennomsnittlig vekt på mellom 1, 1 og 5, 5 pounds. Lengden på kroppen varierer mellom 14 og 20 inches med halen og gir en ekstra 9, 8 tommer. De er først og fremst insektsdyrhold, selv om de også spiser små dyr som slanger og øgler. I noen sjeldne tilfeller vil de også spise sopp og planter. Dyret foretrekker å leve i grupper kjent som en gjeng eller en mob, som kan ha opptil 50 medlemmer.

Cheetah

Cheetahen er en stor katt som tilhører Felinae-underfamilien. Med en topphastighet på opptil 70 km / t, er ingen jorddyr raskere enn valpetten. Under jakt er gjennomsnittshastigheten rundt 40 mph. Skulderhøyden til dyret kan være hvor som helst mellom 28 og 35 tommer og veier mellom 46 og 159 pund. Frakken er vanligvis gulaktig med en jevn dekning på ca 2000 svarte flekker. Dyret er kjøttetende som i hovedsak jakter byttedyr som veier mellom 51 og 123 pounds. Dyrjaktet inkluderer impala, springbok, duiker og Thomsons gazeller.

Leopard

Den afrikanske leoparden har en gjennomsnittlig vekt på mellom 130 og 201 pund for mennene mens kvinnene er gjennomsnittlig mellom 77 og 88 pounds. Leoparder er rovdyr som hovedsakelig jakter mellom solnedgang og soloppgang. Noen steder er de mer aktive om natten, hvor de jakter på dyr som reedbuck, Thomsons gazeller, zebras og dik-dik. Fargen på kappen varierer avhengig av habitat og plassering. I de fleste tilfeller varierer frakkfarge fra en blek gul nyanse til et dypt gull. På samme måte som cheetahen over, er kroppen også oppdaget, selv om noen deler av leoparden som magen og undersiden er solid svart.

Afrikansk villhund

Også kjent som den afrikanske jakthunden, den afrikanske malede hunden, den malte ulven eller den malte jakthunden, tilhører den afrikanske villhunden slekten Lycaon. Arten er for tiden truet fordi tallene har gått jevnt på grunn av ting som forfølgelse, sykdommer og ødeleggelse av habitat. Det svært sosiale og kjøttetende dyret veier mellom 44 og 55 pounds og har en skulderhøyde på mellom 24 og 30 tommer. I det sørlige Afrika, kan de ville hundene veie så mye som 66 pounds.

gnu

Også kjent som gnus, er wildebeests faktisk antiloper som tilhører slekten kalt Connochaetes. For tiden lever to arter av dyret, nemlig svart og blått gnagere. Av de to er den svarte endemisk mot sørlige Afrika hvor hanner kan veie opp til 346 pund mens kvinner får opp til 269 pund. Halen, som også tjener til å skille de to artene, er vanligvis hvit og har en lengde på mellom 31 og 39 tommer.

Anbefalt

Walled byer i verden
2019
Hva er landformer?
2019
Kanadiske byer ved innvandring befolkning
2019