White-Tailed Deer Fakta: Dyr i Nord-Amerika

Fysisk beskrivelse

The White-Tailed Deer er en av de minste medlemmene blant hjortfamilien i Nord-Amerika, selv om de varierer betydelig når det gjelder størrelse over de regioner de er hjemmehørende i. For eksempel, North American Male White-Tailed Deer, også kalt "bucks", veier vanligvis rundt 100 pounds, men penger over 400 pounds har også blitt registrert i nordområdene Ontario og Minnesota hvor de er innfødt. Den hvite tailed hjorten er så oppkalt etter at den har en hvit underside på halen og hvite skinker. Dyret er også kjent for sin vane med å hale halen over ryggen, og avsløre den hvite undersiden. På sommeren har den hvite tailed hjorten et rødt lag på sidene og baksiden, og er hvitt under, mens om vinteren blir de øvre delene gråaktige.

Kosthold

The White-Tailed Deer kosthold er avhengig av plasseringen og tidspunktet på året. I løpet av vår- og sommersesongene består dyrets diett hovedsakelig av løvrike komponenter fra en rekke trær, busker, gress og urter. I løpet av denne tiden er dyret kjent for å konsumere sopp, fiddleheads og blåbær også, blant annet vegetasjon. Når vegetasjonen falmer på slutten av vår og sommer, er dyret i stor grad avhengig av kvistene og knopperne i høstsesongen. I denne sesongen kjenner hvite hertes hjort i den østlige delen av Canada seg til kløften på eikene, mens de på vestsiden forbruker hauger av korn igjen i bøndernes åpne felt gjennom høst og vinter. På samme måte som av græsende dyr, er den hvite tailed hjortens kosthold om vinteren avhengig av kaldhårig fôr, som eviggrønne forbs og visse gress.

Habitat og Range

The White-tailed hjort er blant de mest distribuerte, og mest tallrike, store dyrene i Nord-Amerika. Dens rekkevidde strekker seg hovedsakelig fra den sørligste spissen av kontinentet, helt opp i nåletrærne på nordsiden av fastlandet, hvor dyret kan bli funnet spredt nær Great Slave Lake-området i Nordvestområdene i Canada. Denne arten er imidlertid også funnet i latinamerikanske land, så langt sør som Peru og Bolivia. Det er 16 anerkjente underarter av hvite tailed hjort, hvorav kun tre er funnet i Canada. Begrensninger på jakt på disse dyrene har ført til blomstring i artenes befolkning og rekkevidde, særlig vestover og nordover i det nordamerikanske kontinentet. Generelt lavere svakhet i de siste vintrene har også blitt tilskrevet White-tails 'rekkeviddeutvidelser. Whitetails har også blitt introdusert i Karibien, i blant annet Cuba, Jamaica, Bahamas og Puerto Rico, samt i europeiske land som Finland, Tsjekkia og Serbia, og også i landet New Sjælland i Oseania.

Oppførsel

Whitetails bruker mange former for kommunikasjon, inkludert lyd, kroppsspråk, lukt og markering gjennom riper. Når den blir urolig, øker den hvite hertes hjorten sin hale (og avslører halen sin hvite underside) for å varsle andre hjort. For å markere sitt territorium gnager whitetail duften av pannen på områdene den har skrapt med hovene, etterfulgt av gnidning av området. Bucks av voksne whitetails gnide urinere mer vanlig i avlssesongen. Hvitstert hjort er i stand til å generere hørbare lyder, og disse er unike for hvert dyr. Fawns genererer en høyt blødende lyd for å ringe sine mødre. Mammens grunt av en doe, i mellomtiden, skiller seg fra lyder produsert av en bok, med den sistnevnte tonehøyde er lavere.

reproduksjon

På den nordlige halvkule varer den hvite tailed hjortens paringssesong mellom 1 og 3 måneder, mens i tropiske soner kan parring forekomme på de fleste tider av året. Parningen sesongen, kjent som "rut", er tiden da pengene er mer aktive og mindre forsiktige enn vanlig. På grunn av utøvelsen av mindre forsiktighet blir pengene enkle byttedyr for jakt i løpet av sesongen. Den hvite tailed hjorten er kjent for å reprodusere med raske tidsintervaller, og dermed er en sunn flokk svært i stand til nesten å doble sitt antall innen ett år. Hvis forholdene er gunstige, vil den kvinnelige fawn ha en tendens til å være moden nok til å avle på seks til syv måneder, og ved ett års alder produserer en baby, eller en "singleton". Unge mannlige fawner, i mellomtiden, får sjelden en sjanse til å avle. Selv om fødselen kan finne sted fra slutten av mars til begynnelsen av august, er de fleste fawns i de nordlige og tempererte klatene født i løpet av den siste uken i mai og den første uken i juni. En nyfødt fawn veier mellom 2 og 4 kilo. Mens tofamilier er mulige, særlig blant friske kvinner i høyverdige fôringsområder, er enslige fødsler mye vanligere blant yngre kvinner, særlig de som fødes for første gang. Tripletter og firedobler er langt mindre vanlige hendelser fremdeles. Enkeltfødsler utgjør dobbelt fødsler i fattigere områder, og på steder opplever ekstremt kalde vinterforhold.

Anbefalt

Hva er de største industriene i Norge?
2019
ASEAN-landene
2019
Land som produserer de beste konkurransedyktige svømmere
2019