Walrus Fakta - Dyr av havet

Walrus er et flippered marine pattedyr som er den eneste levende arten i familien Odobenidae. Den er delt inn i tre underarter i henhold til deres habitater: Atlanterhavsvalrus, Stillehavet hvalross og Arktisk hvalross. De tre underarter er funnet i henholdsvis Atlanterhavet, Stillehavet og Arktis. Walruses har spilt en betydelig rolle i å fremme kulturen til det urfolks arktiske folket som har jaktet det på mat, tusk og bein. De ble også jaktet og drept for deres blubber og kjøtt i 1800-tallet. Befolkningen av hvalrosser falt kraftig i begynnelsen av det 20. århundre på grunn av overdreven jakt. Selv om den har fått noe igjen siden da.

4. Fysisk beskrivelse

Kroppsformen til en hvalross ligner sjøløver og sel. Den mest særegne funksjonen er den lange tusken som finnes på både menn og kvinner. Tusk kan nå 3, 3 fot og veie 12 pund og hannen har en litt lengre tusk sammenlignet med hunnen. Walruses kan bruke sine tusks for å vise dominans og å kjempe. Tusk er omgitt av en matte stiv børste som kalles vibrissae som gir walrus et whiskered utseende. En hvalross kropp er ujevnt dekket av pels og har et skallet utseende. Rundt halsen og skulderen av en hvalross er huden svært rynket og tykk. Gamle walruses er nesten rosa i utseende og kan til og med virke hvite når de svømmer. Hanen har en baculum som måler opptil 25 inches i lengden.

3. diett

Walrusen legger seg hovedsakelig på havbunnen og foretrekker det grunne skallområdet. Dyrene er mangfoldige og opportunistiske feeders som spiser på mer enn 60 genera marine dyr, inkludert skrubber, mollusker, reker og rør ormer. Walrus søker og identifiserer byttedyr med sine følsomme vibrasjoner og forsegler sine sterke lepper til byttet for å suge kjøttet. Walruses byttes også på unge segl, men sjelden sprer seg på sjøfugl eller isfanget narwhals. Selv om det sies at dyrene skjelver på hvalekroppe, er det lite bevis for å bevise denne teorien.

2. Habitat og Range

Et stort antall Stillehavet walruses tilbringer sommeren sin i nord for Bering Strait i Chukchi Sea og Laptev Sea. På våren samles walrusene fra Alaska-kysten til Anadyrbukten. Om vinteren samles de langs kysten av Sibiria og den sørlige kysten av Alaska. En mindre befolkning av atlantiske hvalrosser finnes i den kanadiske arktiske regionen og i den vestlige delen av Russland. Det er også en liten befolkning av Laptev hvalrosser som er begrenset hovedsakelig til de sentrale og vestlige regionene i Laptevhavet. Med sine begrensede dykking evner, er dyrene begrenset til grunt vann og is som gjør at de kan få tilgang til mat.

1. Oppførsel

Walruses er sosiale dyr som lever i store mengder. De beveger seg i store besetninger med mann og kvinne som beveger seg i separate besetninger i ikke-avlssesongen. Dyrene markerer sitt territorium og viser dominans gjennom bruk av deres tusks, kropper og aggresjon. De tilbringer mesteparten av tiden på sjøis på jakt etter mat og hviler. Walruses migrerer i stort antall nordover om sommeren og i sør om vinteren. Overføringen kan være lang og dramatisk.

Anbefalt

Walled byer i verden
2019
Hva er landformer?
2019
Kanadiske byer ved innvandring befolkning
2019