Hva er verdens minste mammal?

Med pattedyr så store som den afrikanske elefanten og de blå hvalene, er det umulig å forestille seg at noen av pattedyrene er så små som negler. I lang tid var eksperter tvil om at pattedyr kan eksistere i så små størrelser fordi liten kroppsstørrelse fører til for mye tap av kroppsvarme. Det har imidlertid siden blitt fastslått at de fleste små pattedyr har et stort hjerte størrelse til kroppsforhold, noe som muliggjør rask hjerteaktivitet og matinntak. Det er faktisk to pattedyr som hevder tittelen på det minste levende pattedyret; den etruskiske shrew og humlebat. Vinneren avhenger imidlertid av hvordan "minste" er definert.

Hvordan er to däggdommer begge betraktet som de minste?

Det minste pattedyret i verden kan bestemmes på to måter; enten av totalvekten eller av lengden. Ved totalmasse er den etruskiske shrew, en shrew-art, det minste pattedyret, som veier maksimalt to gram. Humlebiten er det minste pattedyret i lengde og størrelsen på skallen, som måler knapt over en tomme lang. Til tross for sin lille natur er de to pattedyrene interessante skapninger, som har noen unike egenskaper og tilpasninger for overlevelse.

Etruskisk Shrew

Den etruskiske shrew ( Suncus etruscus ) er det minste kjente pattedyret i totalvekt, veier ca. 1, 8 g. Det er en av de hundrevis av shrew arter funnet rundt om i verden. Etruskisk shrew er kjent for sin raske bevegelse og høye metabolisme, og bruker omtrent to ganger størrelsen på kroppens kropp per dag. De etruskiske skruene lever i varme og fuktige habitater dekket av busker hvor det kan gjemme seg fra rovdyr.

Den etruskiske shrew har en tynn kropp, som måler 1, 2-2 tommer lang (når halen som er 0, 9 til 1, 2 tommer lang er utelukket). Den har et relativt stort hode og har en mobil proboscis. Bakbenene er små og ørene er store fremspringende. Hjertet har stor muskelmasse (ca. 1% av kroppen) og slår med en hastighet på 25 slag per sekund. Den raske hjertefrekvensen er ansvarlig for den høye metabolismen. Den etruskiske shrew er dekket av den lysebrune pelsen på sidene og baksiden og lysegrå på underparten. Munnen har korte whiskers som hovedsakelig brukes til å lete etter mat.

Kittis Hog-Nosed Bat (Bumblebee Bat)

Kittis Hog-Nosed Bat ( Craseonycteris thonglongyai ) oppstår i Thailand og deler av Myanmar, hvor den hovedsakelig befinder seg i kalksteinsgrotter. Den har blitt oppført som sårbar av IUCN og kan være utsatt for utryddelse på grunn av nedbrytning av dens habitat og forstyrrelse av roostingstedet.

Kittis Hog-Nosed Bat er ca 1, 5 inches lang og veier 2 gram derav det andre navnet, humlebiten. Den har en snute som ligner en gris med et vertikalt nesebor. Flaggermusen har relativt store ører og små øyne som er dekket av pels. Øvre deler av kroppen er brunaktige mens undersiden er blekere. Batens hale er ikke synlig til tross for tilstedeværelsen av et par kaudale ryggvirvler. Bakbenene har en stor, nettlignende hud mellom dem som hjelper med å fly og jakte på insekter.

Anbefalt

Mest Densely Populated US States
2019
Hvem er det eskimo-folk? Hvor bor de?
2019
Hvor er Four Corners-regionen i USA?
2019