Giant Panda Facts - Dyr i Asia

Fysisk beskrivelse

The Giant Panda er medlem av bjørnfamilien. Den har en sort-hvitt-farget, tykt, ullete kappe som dekker kroppens torso. Overveldende svart pels, i mellomtiden, dekker øynene, nesen, bena, skuldrene og dens lange håndleddben. Voksen gigantiske pandaer veier opp til 330 pounds. Fra nesen til bakdelene er de 150 centimeter lange, preget av en 10 til 15 centimeter (4-6 tommers) hale. Deres høyde til skulderen er rundt 90 centimeter. Den gigantiske pandaen er en altomfattende, og den spiser hovedsakelig planter, suppleret med en andel kjøtt fra fugler og små gnagere også.

Kosthold

Bambusblader, stilker og skudd utgjør 98 prosent av Giant Pandas diett. Men siden pandas har fordøyelsessystemer som er lik karnivor, kan de og vil også av og til spise små gnagere, fugler og de små pattedyrene kjent som "Pikas". Daglig vil en voksen Giant Panda forbruke 26 til 84 pounds bambus for å møte deres energibehov. Giant Pandas skaffer mat ved foraging gjennom bambustykkelser i deres naturlige habitater. Ved hjelp av sine langstrakte håndledd som virker som tommelfinger plukker de bambus og spiser på stengene, skuddene og bladene. I løpet av en typisk dag, vil Giant Panda tilbringe en bemerkelsesverdig 12 timer å spise.

Habitat og Range

Den ideelle habitat for Giant Panda er den av en temperert brede skog eller blandeskog, spesielt de som finnes i deres hjemlige sørvestlige Kina. Den dominerende Giant Panda-befolkningen i naturen i dag er spredt over 20 isolerte flekker av bambus skog, splittet seg selv mellom seks fjellkjeder i Sichuan, Shaanxi og Gansu provinsene i Kina. Andre, mindre grupper finnes i Minshan og Qinling-fjellene. Habitat tap for avskoging, utvide menneskelige befolkninger og poaching er de viktigste truslene Giant Panda står overfor i dag. På grunn av disse truslene og andre har Giant Panda blitt oppført som "truet", og er en av de sjeldneste bjørnene i verden i dag. Ifølge WWF, som gjennomførte den siste Giant Panda-folketellingen i 2014, forblir 1, 864 medlemmer av artene i dag i dag.

Oppførsel

The Giant Panda fører en ensom livsstil. Det er stort sett fredelig og unngår konfrontasjon, men de vil kjempe hardt tilbake hvis de eller deres unger er truet. Giant Panda bruker sin fysiske styrke og kraftige kjever og tenner for å kjempe tilbake. Selv om det er tungt utseende, kan Giant Panda klatre i trær og svømme ganske nimbly. Ved 6 måneder gammel, kan Giant Panda-unger allerede klatre opp i trær. I motsetning til andre bjørnraser, dør Giant Panda ikke dvale om vinteren. Når de spiser, antar de en sittestilling med bakbenene strakt ut foran dem. Giant Panda markerer sine territoriale ruter ved å sprøyte urin, kløvetrær og gni mot gjenstander.

reproduksjon

Giant Panda er seksuelt aktiv i avlssesongen som varer fra mars til mai, og reproduksjonsraten er rundt en cub hvert annet år. En typisk cub når seksuell modenhet på mellom 5, 5 og 6, 5 år gammel. Giant Pandas har en skarp luktsans som mennene vil bruke for å unngå hverandre, samt å finne kvinner "i varmen" (under sin Estrous syklus) for parring. En kvinne kan parre med flere menn som konkurrerer om henne i 2 til 4 dager. Behandlingsperioden varer mellom 95 og 160 dager, og de leverer vanligvis bare en cub. Tvillingene er imidlertid mer sannsynlig å bli født i fangenskap, hvor kunstig befruktning ofte brukes til å impregnere dem.

Anbefalt

Hva er forskjellen mellom multikulturalisme og kosmopolitikk?
2019
Hvor mange arter av reptiler er der?
2019
Anemi hos barn - Prevalens rundt om i verden
2019