Dugong Fakta - Dyr av havet

En dugong er et stort sjøpattedyr som finnes i varmt vann. Selv om de er like i utseende til manater, er de forskjellige i utseende. Ikke bare har dugongs haler med spisse fremspring som ligner en hval enn en manatee, men de adskiller seg også i utseendet til nesen og tennene. Nedenfor er en oversikt over noen av de viktigste fakta om dugongs.

4. Fysisk beskrivelse

En fullvokst dugong.

Dugong er et stort sjøpattedyr som noen ganger refereres til som "sjøkyr" på grunn av den store mengden av seagrass de forbruker. De er medlemmer av samme art som den mer kjente manateen, selv om dens nærmeste moderne slektning er Stellers sjøku som ble utryddet i det 18. århundre.

Dugong har en buet kropp med forben som fungerer som flippers. Halen, som er nesten delfin eller hvalignende, skiller dugong fra manater. Dugongs kan også skille seg ut av deres unike snouts. Dens hud er jevn og varierer fra krem ​​til grå i farge, avhengig av dugongens alder. Dugongs har svært store lunger, og hjelper dem til å leve lykkelig i sine saltvannsmiljøer. Fullvokst dugongs kan veie opp til 800 lbs.

3. Atferd

Dugongs svømmer i nærheten av hverandre. Dugongs er sosiale dyr.

Dugong er kjent for deres preferanse for små grupper, selv om store grupper av dyret har blitt rapportert før. Likevel er dugong en sosial art. Å spise er deres valg av valg. Dugongs bruker sine haler for å hjelpe til med svømming, og de kan nå en hastighet på 10 kilometer i timen. De bruker denne svømmingshastigheten til å transportere seg mellom de dypere vannene de kysser og de grunne vannet der de spiser. De har blitt rapportert å dekke sporadisk stor avstand. Det er imidlertid vanskelig for mennesker å studere dugongadferd som de er sjenerte og forsiktige dyr.

2. Habitat og Range

En dugong i Rødehavet.

Dugong finnes i farvannene på rundt 40 territorier gjennom de indiske og sørlige stillehavene, inkludert innenfor grensen til land i Australia, Asia, Afrika og Midtøsten. Men det er vanskelig å spore nøyaktige befolkningsnumre. Den er oppført av IUCN som "sårbar". I et forsøk på å bekjempe dette, er det tatt noen tiltak for å beskytte dugongs som en juridisk beskyttelsesstatus, samt et forbud (eller grense) på noen produkter som er avledet fra dyret.

1. Kosthold

En dugong fôring på seagrass.

Dugong er det eneste marine pattedyret som er en streng plantelevende. Dugongens diett består hovedsakelig av seagrass, som hovedsakelig finnes i engene i grunne vannområder. Den dugong tilbringer mye av sin tid beite, spise opptil 70 pounds av seagrass om dagen.

Et eksempel på menneskelig aktivitet som har en negativ innvirkning på dugongarten er tilstedeværelsen av sand og silt i havet, som dekker senger av seagrass. Det skjer på grunn av bygging av menneskelige boliger i umiddelbar nærhet til havene der dugongene lever.

Anbefalt

Ta Prohm - Unike steder rundt om i verden
2019
Arkitektoniske bygninger i verden: Notre Dame-katedralen
2019
Hva er hovedstaden i Guizhou-provinsen?
2019