Calliope Hummingbird Fakta: Dyr i Nord-Amerika

Fysisk beskrivelse

Calliope kolibri antas å være den minste fuglen i Nord-Amerika. Når det gjelder deres størrelse, har en voksen calliope-kolibri en tendens til å måle mellom bare rundt 2, 8 og 4 tommer (lengde 7 og 10 centimeter), har en spenne på ca. 4, 33 tommer over vingene og veier under en tiendedel av en unse (mellom 2 og 3 gram). Når det gjelder deres utseende, er disse fuglene skinnende grønne på kronen, med mørke kropper og hvite underdeler. De har en relativt kort regning og hale. Voksne hunner og umodne har en rosa vask over sine flanker, en mørk hale med hvite spisser og mørkfarvede striper på halsen. På den annen side har de voksne menn vinrøde farger på halsen, en mørk hale og grønne flanker.

Kosthold

Når det gjelder kostholdet, er de omnivorøse calliope-kolibrier både insektsdyr og nektarivorer. Fuglene er kjent for å bytte og mate på insekter. For dette hakker de i utgangspunktet insekter, og så zoomer ut fra en abbor for å fange dem i luften. De mindre insekter som de spiser er myrer, biller, bier, fluer og hvepe. Bortsett fra det, har observasjoner av denne fuglens atferd vist at de også regelmessig fôrer til sapbrønner eller hull i trær som er skapt av andre sapsukkere. De slår i utgangspunktet ut nektar fra blomster ved å bruke sine lange tunger. Det antas at de regelmessig besøker røde tubulære formede blomster, selv om de også spiser på blå, gule, hvite og lilla blomster.

Habitat og Range

Oppdrettsområdet for calliop-kolibri antas å variere høyt i høyden, selv om de generelt synes å foretrekke åpne buskområder. Det er normalt at nesting skjer i høyere høyder, spesielt i fjellene. Nesthøyder har vanligvis en tendens til å variere fra 2 til 65 meter over bakken. Åpen montane skoger, alderkrok, wilger og fjellmarker brukes av fuglen som avlsmuligheter. De kan også sees i ørkener, semi-ørkenregioner, chaparral og lavlandsbørstede områder om vinteren og migrasjon. Fra det som er kjent, ringer calliope kolibrier i vestlige Nord-Amerika fra Sør-British Columbia til sørvestlige Alberta, gjennom Washington, Nevada, Oregon og California til Nord-Baja California og øst til Wyoming, Utah og Colorado. I løpet av vintrene kan de også ses i nord til sentrale Mexico. De beveger seg hovedsakelig gjennom Arizona og New Mexico og Nord-Mexico i løpet av våren og sommeren.

Oppførsel

Den samlede oppførselen til calliope kolibri ligner den av andre arter av kolibrier. Disse er ensomme trekkfugler som bare samhandler med individer av samme art i partersesongen. Men de deler normalt sitt utvalg med rufous kolibrier. Calliope kolibrier gjør langdistanse migreringer hvert år fra sommeren til vinterområdet og tilbake. Da de stopper for å fylle på nektar, er det en god sjanse for at de kan sees på en rekke steder langs ruter.

reproduksjon

Når det kommer til reproduksjon, er det normalt at voksne menn kommer fram på avlsmiljøet før kvinner, i midten av april og tidlig i mai. Hannene er ganske sterke til å forsvare sine nestende territorier hvor de fortsetter å avle med mange kvinner, noe som betyr at de er polygynøse. Mennene forfølge kvinner under avlssesongen som kvinnene svarer ved enten å flykte eller gjemme seg. Når han fanger en kvinne, viser den voksne mannen territoriale skjermer som summende, dykking, svinger og vokaliserer. Når ungen lukter fra eggene, forlater hannene oppdrettene og tar ingen rolle i å heve ungene. På den annen side bygger hunnene en åpen koppnest i et nåletre under en overhengende gren. De kan også bruke alder og eple trær avhengig av deres habitater. Disse konstruksjonene er viktige, da kvinnene kan bruke det samme reir gjentatte ganger i løpet av flere år. Kvinnen legger da to egg mellom slutten av mai og tidlig i juli, som deretter inkuberes i 15 til 16 dager. De unge begynner vanligvis å fly 20 dager etter klekking.

Anbefalt

De store elvene i Syria
2019
Uncontacted People of the World
2019
Hva er det indiske subkontinentet?
2019