California Condor Fakta: Dyr i Nord-Amerika

Fysisk beskrivelse

California Condor er klassifisert som en New World Vulture, og med en vingspenn på 8-10 meter i bredden, er den største nordamerikanske landfugl. Fordøyelsen av en voksen California condor er helt svart, med unntak av en hvit stripe som ligger på undersiden av hver vinge. Ungfugl, i mellomtiden, har en mørkere brun farge. Som andre gressarter, er California-kondorens hode kjeft av fjær og gjort farlig av en imponerende, hekket nebb. Dens føtter er generelt gråaktig i farge og, i motsetning til andre gribber, er dens talons relativt stumpe, og derfor mer egnet til å gå enn jakt.

Kosthold

Som scavenger er stiftet av California Condor dietten "carrion", det rotende kjøttet av allerede døde dyr. Dens foretrukne måltider kommer fra store terrestriske pattedyr, som geiter, storfe, griser, hester, og til og med ville pølser og bjørner. Når det er sagt, vil de av og til mate på slaktene av mindre pattedyr, som kaniner, rev og koyoter. Videre, hvis deres plassering tillater det, kan også marine pattedyr som hvaler og sjøløver fungere på condormenyen. Fordi de ikke har luktesans, lokaliserer California-konditorene maten ved å se på himmelen for andre scavengers, som eagles og andre arter av gribber.

Habitat og Range

Tidligere har California-konditorene blomstret over det amerikanske sørvest samt langs vestkysten av USA. I dag betraktes de imidlertid som kritisk truet, og deres rekkevidde er redusert til flere små lommer i California, Arizona og Utah. I disse områdene kan kondorer finnes i steinete skog og barrskog. Deres reir, i mellomtiden, er typisk bygget på toppen av trær, eller i ansiktene på store klipper. For tiden er det to helligdommer dedikert til California Condor er utvinning. Disse er The Sisquoc Condor Sanctuary i San Rafael Wilderness, og Sespe Condor Sanctuary i Los Padres National Forest, i California fylkene av Santa Barbara og Ventura, henholdsvis.

Oppførsel

California condors tilbringer mesteparten av tiden flyr på jakt etter mat. Mens de flyr, har de vært kjent for å nå nesten 60 miles i timen, og for å oppnå svimlende høyder på over 15.000 fot. Fuglene har en kompleks sosial struktur, som ofte fungerer i grupper, hvor en hakkeordre og kommandokode er opprettet gjennom kroppsspråk og en rekke hisses og grunts. Denne pecking rekkefølgen er mest synlig når de fôrer, da de dominerende fuglene vil spise før deres inferiors. Utenfor mennesker har fuglene svært få naturlige trusler. Når det er sagt, har de likevel vært kjent for å kjempe og bli drept av gyldne ørne i nærheten av en omstridt kilde til carrion.

reproduksjon

California-kondorene når vanligvis seksuell modenhet i en alder av seks år. På dette tidspunktet vil de begynne å søke etter en kompis. For å tiltrekke seg en kompis, vil mannlige kondorer sette på et show ved å snu hodene sine rødt og puffe opp sine fjær. Når en kvinne har blitt wooed av denne skjermen, vil et par bli kompis for livet. Paret skal bygge en rede på toppen av et tre eller en klippe, hvor kvinnen vil legge et enkelt egg hvert annet år, mellom januar og april. 53-60 dager senere vil egget klekkes ut. Den unge fuglen vil rooste med foreldrene i opptil to år, før du setter ut på egen hånd. På dette tidspunktet vil foreldrene vanligvis lage en ny rede og heve en annen ung fugl. Dette kan fortsette for flertallet av fuglens levetid, som kan vare opp til en utrolig 60 år.

Anbefalt

De store elvene i Syria
2019
Uncontacted People of the World
2019
Hva er det indiske subkontinentet?
2019