Bottlenose Dolphin Fakta: Dyr i Nord-Amerika

Fysisk beskrivelse

Bottlenose delfiner er en art av marine pattedyr som tilhører hval og marsvin, til hvaloppdommen, hvis nærmeste jordbaserte slektninger på land inkluderer flodhestene. Voksne varierer fra omtrent 6, 5 til 13 fot i lengde og fra 330 til nesten 1500 pounds i vekt. De øverste halvdelene av kroppene deres er grå, mens bunnene er nærmere hvite, en fargekombinasjon som effektivt kamuflerer dem fra både over og under mens du svømmer. Som deres navn tyder på, har flaskefargene en smal, flaskeformet snout som hjelper til med å strømlinjeforme sine slanke, kraftige kropper, og plassere dem deretter blant havets mest effektive svømmere. Disse snouts er fylt med 18-28 koniske tenner, som de bruker i jakt og fôring.

Kosthold

Bottlenose delfiner 'dietter' består hovedsakelig av fiskearter, som mullet, tunfisk og makrell. De har også vært kjent for å spise arter av bunnmatere, samt en rekke krepsdyr og blekksprut. Selv om delfiner av og til jakter jakt alene, jakter de mer generelt i grupper, avhengig av samarbeid til flokkenes skoler av fisk mot kyster og maksimere sine drep. De gjør disse dreper med sine skarpe tenner og, til tider, gjennom en øvelse som er kalt "fish whacking", der de vil slå sitt bytte med sine snouts, noen ganger til og med banke dem ut av vannet. Delfiner har også vært kjent for å følge fiskebåter, til og med å stjele fisk fra nettene sine.

Habitat og Range

Bottlenose delfinen er et ekstremt adaptivt dyr, noe som gjør at rekkevidden er ganske bred. Presentere gjennom de fleste av Stillehavet, Atlanterhavet og Indiske havene og deres tilstøtende hav, kan disse delfinene bli funnet både nær kysten og langt ute til sjøs. Og mens de kan trives i en rekke miljøer, har deres størrelse en tendens til å variere avhengig av deres habitat, noe som er mer berørt av vanntemperaturen. Delfiner i varmere, grunne farvann er generelt mindre, mens de i kjøligere, pelagiske regioner typisk er større. For øyeblikket er flaskefargene ikke truet, selv om de er, som mange marine arter, påvirket av tap av habitat, forurensning og fiske. Mindre delfiner er også preyed av en rekke hai arter, som tyr, tiger og flotte hvite haier.

Oppførsel

Bottlenose delfiner er ekstremt sosial dyr, og som sådan kan generelt bli funnet å leve i grupper som kalles 'pods'. Disse pods kan variere fra 2 eller 3 delfiner til, i sjeldnere forekomster, i overkant av 1000 medlemmer. Innenfor disse gruppene kommuniserer Bottlenose delfiner med "echolocation", en form for sonar hvor delfinen oppdager objekter ved å produsere en rekke squeaks og klikk og lytte til de resulterende ekkoene. Delfiner er kjent for sin lekfulle natur, og kan ofte sees skrikende og hoppe ut av vannet. Når det er sagt, er menn kjent for å bli veldig aggressive med hverandre i paringssesongen, og arten har også vært kjent for å angripe marauding haier.

reproduksjon

Som pattedyr bære flaskefiske delfiner ung, i stedet for å legge egg som fisk, reptiler og fugler. Under artenes avlssesong vil mennene konkurrere om kvinnekammerater, ofte slåss hverandre, og til tider arbeider de i par for å isolere og beskytte en enkelt kvinne. Når parring har funnet sted, vil en kvinne gifte seg i et gjennomsnitt på 12 måneder. Den resulterende unge, som vanligvis er bare en enkelt kalv, vil da bli født i varmere, grunne farvann. De vil da suge hvor som helst fra 18 måneder til så lenge som 8 år, og vil ofte holde et nært forhold til sine mødre godt etter avspenning.

Anbefalt

Hvor kommer Taurin fra?
2019
Hvor, når og hvordan oppstod ost?
2019
Hvor er det største tårnet i verden?
2019