Black Bear Fakta: Dyr i Nord-Amerika

Fysisk beskrivelse

Den amerikanske svarte bjørnenes binomiale vitenskapelige navn, Ursus americanus, betyr bare "amerikansk bjørn". Det er totalt 16 amerikanske Black Bear-underarter som har blitt registrert av taksonomer frem til i dag. I motsetning til hva navnet antyder, er ikke alle medlemmer av den amerikanske "Black" bjørnarten faktisk svart i fargen. Vestlige sorte bjørner viser ofte hint av kanel og brune farger i tillegg til svart, mens deres østlige motstykker kan være nesten brune overalt. Vekten av amerikanske svarte bjørn kan ha en tendens til å variere betydelig, i henhold til deres respektive kjønn, alder, årstid, beliggenhet og helsetilstand. Voksen hanner kan variere mellom litt mer enn 100 til mer enn 500 pounds i størrelse. Generelt er sjøer (kvinner) rundt 30% mindre massive enn buer (hanner), bjørner på østkysten er tyngre enn de på vestkysten, og nordlige bjørner tyngre enn sine sørlige kolleger. De største villbjørnene som skal jaktes og drept har overgått 800 pund, mens den største i fangenskap har nærmet seg 1000 pund. Dyrene, som har korte, ikke-trekkbare klør, har en rettere profil fra nesen til pannen, og relativt lengre, mindre avrundede ører, enn mange andre bjørner. Typiske amerikanske Black Bear-voksne er kjent for å være omtrent 3 meter høye på alle fire, med en nese til hale lengde på ca 75 inches, og svært korte haler i forhold til kroppsstørrelse.

Kosthold

Amerikanske svarte bjørner er altforfødte dyr som foretrekker å mate på et bredt utvalg av matvarer. Deres typiske dietter inkluderer insekter, nøtter, planter, honning, frukt, carrion, mindre pattedyr og fisk. Deres dietter varierer sterkt avhengig av deres faktiske plassering og årstid. Svarte bjørner vil av og til drepe elg eller unge hjortkalver for overlevelse, styrke deres rykte som meget opportunistiske spisere.

Habitat og Range

Bjørnene, som er gode treklatrere, anses å være det nordamerikanske kontinentets minste, men mest utbredte bjørnart. Deres befolkning, ved noen anslag nærmer seg 1 million sterke, og har blitt hjulpet sammen med spill og naturreservater og parker i Mexico, USA og Canada. Svarte bjørner er kjent for å leve det meste i stort sett skogkledde områder, spesielt løvskog og barskoger, men forlater ofte sine konvensjonelle habitater på jakt etter vann og mat. Dette kan ofte være et resultat av at de iblant blir tiltrukket av menneskelige samfunn, på grunn av tilgjengeligheten av mat i utviklede regioner, som for eksempel folks søppel eller gårder og hager. Svarte bjørner er konstante roamers som krysser store territorier. Amerikanske Black Bears var historisk kjent for å okkupere nesten alle Nord-Amerika skogkledde regioner. De er imidlertid nå mer begrenset til områdene mindre tett befolkede av mennesker i USA, men lever fortsatt i de fleste av sine historiske regioner i Canada, bortsett fra Central Plains intensivt oppdrettede og bosatt utviklede områder. De har blitt oppført av International Union for Conservation of Nature (IUCN) som en "minste bekymring" art. Dette skyldes deres store globale befolkning, som anslås å være rundt det dobbelte av alle andre arter av bjørn kombinert, forenklet av deres utbredt distribusjon og tilpasningsdyktige livsstil. De fleste andre arter av bjørn er enten truet eller utryddet. Juridiske jakt sesonger tilbys ofte på en rekke områder for å bidra til å holde den amerikanske Black Bear-befolkningen i sjakk, da disse skapningene ga kjøtt av høy kvalitet. Selge bjørn deler er imidlertid ulovlig på de fleste steder, og lovbrytere kan pådra seg strenge økonomiske og fengselsstraff for å selge dem. Det nye årtusenet har sett at de geografiske og numeriske presensene deres fortsetter å vokse.

Sosial oppførsel

En adferdsmessig egenskap som er vanlig for de fleste amerikanske Black Bear-underarter, er evnen til å bruke sine klør og tenner for å markere trær som kommunikasjonsform. Disse dyrene, som er ensomme i naturen, bortsett fra unger og mødre, foretrekker vanligvis å fôre alene. De kan imidlertid av og til tolerere hverandre når det er rikelig med mat i en bestemt region, og i stedet fôr i grupper. En stor prosentandel av sorte bjørn dvale, avhengig av tilgjengeligheten av mat og lokale værforhold. For eksempel kan bjørner ikke dvale i regioner med konsekvent tilførsel av mat og varmt vær hele vinteren.

Reproduktive vaner

Amerikanske svarte bjørner er kjent for å kompisere i sommermånedene, og har en svangerskapstid på 63-70 dager. En gjennomsnittlig kvinne kan føde 1-6 unger i hennes livstid, med hennes unger blir igjen med henne i et og et halvt år etter avspenningsperioden som vanligvis er 6-8 måneder. Kvinnelige svarte bjørner blir vanligvis seksuelt modne etter ca. 2 år fra fødselen, men kan av og til gjengi seg etter et år når ungene går forbi på grunn av ulike årsaker.

Anbefalt

Hong Kong Vistors Guide
2019
Religiøse trosretninger i Nigeria
2019
Lengste elver i Indonesia
2019