Alt du trenger å vite om flaggermus

Flittermouse, og alt annet du ønsket å vite om flaggermus

En flittermouse er et gammelt engelsk navn på en flaggermus som også nærmer seg en flaggermus på svensk og tysk. Bats er pattedyr som tilhører Chipotera-ordren. Ordet chipotera har en gammel gresk opprinnelse av to ord, cheir som betyr hånd og pteron som betyr vinge. Som navnet antyder, danner dette pattedyrets forbener webbed vinger. På grunn av denne funksjonen kan flaggermus bære et fly i lange perioder. Det er to undergrupper av flaggermus, microbats og megabats, begge med over 1 240 arter. Den Flittermouse lever i de fleste regioner i verden unntatt de altfor kalde områdene, og det er økologisk og økonomisk viktig i pollinere blomster, distribuerer fruktfrø, forbruker insekter, og dens guano kan høstes fra grotter og brukes som gjødsel.

Fysisk beskrivelse

Generelt har alle flaggermus en lignende form og vinge struktur, men forskjellige arter har finere detaljer avhengig av kosthold og sosiale tilpasninger. Bat arter varierer i størrelse. De største flaggermusene kan veie opp til 2, 2 pund og ha en vingespann på opptil fem meter. De minste modne flaggermusene har bare en vingespinn på seks inches og veier ca 0, 07 pounds. Flaggermus har munn som ligner på rottene med spisse ører. De fleste flaggermusene har lange armer og fingre festet til beinet gjennom en tynn membran som gjør at de kan fly. Fargetil, de kan ha forskjellige nyanser av grå, brunbrun eller brun.

reproduksjon

De fleste flaggermusarter er polygame med menn som parrer med en rekke kvinner. Mennene samler ressurser for å tiltrekke seg kvinner, og svakere menn lever bort fra kvinner. Få arter som den meksikanske frittstående bat er promiskuøse, både menn og kvinner har flere partnere. Når det gjelder de gule vingede flåtearter, har voksne en tendens til å være monogamiske. I tempererte områder oppstår parring i løpet av sensommeren og tidlig høst mens tropiske flaggermus kompiserer under tørre årstider. De fleste mannlige flaggermusene etterlater en parringsplugg bak umiddelbart etter kopiering. Under dvalemodus er parring i torpor og kvinnen bruker strategier for å kontrollere timingen av parring, graviditet og fødsel, så fødsel oppstår når maten er rikelig. Disse strategiene inkluderer forsinkelse av befruktning der spermene blir i kvinnen i flere måneder til hun er klar. Hunnene føder med hodene deres oppover, slik at tyngdekraften kommer til spill i løpet av prosessen. En nyfødt flaggermus kan være opptil 40% mors vekt. Avhengig av arten, tar moren eller far seg om den unge.

Oppførsel

Flaggermus henger opp ned for å gjemme seg fra rovdyr som sikrer en enkel start fordi de ikke kan kjøre med sine små ben og ta av som fugler. Mikrobater er nattlige i naturen, mens megabatter er crepuskulære. Om vinteren flyter flaggermusene ofte slik at de kan dvale i perioder på opptil seks måneder. De dvale vanligvis i forlatte gruver, bygninger og huler i store kolonier for å generere varme. Fordi de er avhengige av ekkolokalisering, flyr sjokolade sjeldent i regnet, da dette forstyrrer evnen til å lokalisere mat. Sosialt er det noen arter som er ensomme mens andre bor i kolonier på minst en million. Enkelte arter deler mat og trener unge i det som ser ut til å være styrking av sosiale obligasjoner.

Habitat og Range

Siden de kan fly rundt, har flaggermusene blitt distribuert, mer enn andre pattedyr. Faktisk er de eneste stedene disse pattedyrene ikke eksisterer, arktiske og antarktiske sirkler og noen få øyer. Vanligvis ligger flaggermus overalt med trygge steder å skjule fra rovdyr og hvor de har tilgang til mat og vann. Dette inkluderer grotter, forlatte gruveaksler, under broer eller strukturer, skorsteiner og forlatte bygninger. Flaggermus er imidlertid ikke generelt plaget av mennesker. Avhengig av art har forskjellige flaggermus foretrukket vinter- og sommerhabitater.

Kosthold

Bats spiser på en rekke delikatesser, blant annet nektar, insekter, frukt, pollen og hvirveldyr. Megabats feed hovedsakelig på pollenkorn, frukt og nektar. De er mindre og har et høyt metabolisme fordi de brenner energi mens de beveger seg. Bats som fôrer på nektar har lange muzzles og utvidbare tunger med fine børster. Insektbeskyttende flaggermus spiser på gresshopper, crickets, termitter, bier, hveps, fluer, biller og møller blant andre. Andre slagflaksarter spiser på vertebrater, inkludert pattedyr, lizards, fugler, fisk og frosker. Vampyrfladder fôrer utelukkende på pattedyrblod som for storfe. De oppdager dette byttet gjennom å puste og varme ut fra kroppen deres. For å redusere konkurransen med fugler og for å unngå kontakt med andre rovdyr, hopper rovdyr på natt om å klare å reise lange avstander på opptil 500 miles på en natt på jakt etter mat. De får vannbehovet fra maten de spiser, selv om enkelte arter får vann fra innsjøer og bekker ved å dyppe tunger mens de flyr uten å stoppe.

Anbefalt

Land med mest land gjenvunnet fra hav og våtmarker
2019
Den dyreste tegneserie av all tid
2019
Hva er den internasjonale kriminaldomstolen?
2019